[2.3.0] Image Upload does not work anymore in Safari

This is the place to discuss bugs that have been found in the most recent version of PivotX. Posting bugs will ensure that the Development Team is aware of them and that they will be addressed when resources are available.

[2.3.0] Image Upload does not work anymore in Safari

Postby ranchox » Tue Sep 27, 2011 11:01 am

Hi folks,
I have updated my system to 2.3.0 but now the image upload does not work anymore. If I upload an image it just shows a broken image in the preview of the upload window and the image in the uploaded folder is only a few bytes in size. So the uploader tries to upload the image and also shows the image name, but the content of the image cannot be uploaded.

In previous version of pivotx this was no problem.

I need this to be fixed please.

Thanks.

Edited 7th of October by hansfn: Changed the title - original title "After update to 2.3.0 Image Upload does not work anymore".
ranchox
 
Posts: 24
Joined: Mon Jan 24, 2011 4:42 pm

Re: After update to 2.3.0 Image Upload does not work anymore

Postby hansfn » Tue Sep 27, 2011 9:05 pm

Sorry, but here it comes - it works for me.

Make sure that you have cleared the browser cache. Maybe try from a different computer or browser? If you still have the same problems, enable PivotX debugging (in the configuration) and check the debug window after doing an upload. (Also check the Javascript console for error messages.)

PS! Are you uploading the image from the entry editing screen?
hansfn
Developer
 
Posts: 3282
Joined: Sun Nov 25, 2007 7:48 pm
Location: Molde, Norway

Re: After update to 2.3.0 Image Upload does not work anymore

Postby ranchox » Thu Sep 29, 2011 1:33 pm

Hi,
I have cleared the cache and enabled the debug mode.
Thats what the debugging window says:

Warning: Invalid argument supplied for foreach(). (in 'extraimagefield/hook_extraimagefield.php' on line 65)
Plupload runtime order: html5,flash,silverlight,gears,browserplus
plupload runtime used is "html5"

And yes, I am uploading images on the entry screen into extraimage and bonus fields.

So, any idea how this can be fixed?

Thanks,
ranchox
ranchox
 
Posts: 24
Joined: Mon Jan 24, 2011 4:42 pm

Re: After update to 2.3.0 Image Upload does not work anymore

Postby ranchox » Thu Sep 29, 2011 1:54 pm

[Update] I've now also tested the image upload with firefox and there it works with the same debug messages. It only does not work any more with safari. But I'm only working with safari so I need this uploader also to work with it.

Any idea how to get it work with safari browser? Maybe I should try an older uploader?

Thanks,
ranchox
ranchox
 
Posts: 24
Joined: Mon Jan 24, 2011 4:42 pm

Re: After update to 2.3.0 Image Upload does not work anymore

Postby Harm10 » Fri Sep 30, 2011 10:29 am

To try and locate the problem you can specify your own sequence for plupload:
plupload_runtimes in advanced configuration
By specifying only 1 value (or another sequence) you can force the use of another.
If you can post the results here this will help debugging.

You can specify any of the strings in "html5,flash,silverlight,gears,browserplus".
Quality is in the detail of things............

Want to change or update your PivotX site? Mail or PM me!
I can also convert your site to a Wordpress site!
Harm10
Developer
 
Posts: 2011
Joined: Wed Jun 17, 2009 9:37 am
Location: Somewhere in The Netherlands (aka Holland)

Re: After update to 2.3.0 Image Upload does not work anymore

Postby ranchox » Tue Oct 04, 2011 11:21 am

So now I tried all kinds of plupload values. The only one that is working as far as I explained before is the html5 version (with the problem, that only image placeholders are uploaded).
All others (flash,silverlight,gears,browserplus) do not work and just show a "Upload init error" Message in the Upload Window. In debugging there ist written: File upload error. Code=-500
ranchox
 
Posts: 24
Joined: Mon Jan 24, 2011 4:42 pm

Re: [2.3.0] Image Upload does not work anymore in Safari

Postby hansfn » Sat Oct 08, 2011 9:03 pm

OK, so now we know it's just a problem in Safari. (I have updated the title of the initial post.) Do you remember in which version of PivotX the uploader worked for you?
hansfn
Developer
 
Posts: 3282
Joined: Sun Nov 25, 2007 7:48 pm
Location: Molde, Norway

Re: [2.3.0] Image Upload does not work anymore in Safari

Postby Logfather » Fri Oct 14, 2011 8:45 am

I'm having this problem with the Image uploader for 'external images' (the one that asks for Image URL) in both Firefox and Chrome.
Logfather
 
Posts: 163
Joined: Sun Jul 12, 2009 9:29 am
Location: Amsterdam

Re: [2.3.0] Image Upload does not work anymore in Safari

Postby Bob » Fri Oct 14, 2011 8:51 am

Logfather, Ranchox:

Please update to the (non-official) 2.3.1 release: http://pivotx.net/files/pivotx_2.3.1.zip

It has the latest version of plupload (the library used for uploading).
Bob
Lead Developer
 
Posts: 1374
Joined: Tue Nov 20, 2007 11:16 pm

Re: [2.3.0] Image Upload does not work anymore in Safari

Postby habbekak » Tue Oct 18, 2011 6:41 pm

Hello,
I've just installed PivotX 2.3.1 for a project of mine. But I can't upload images.
So if I want to upload a image called mobitrain.png, the plupupload seems to work but if i go back to the folder it's empty.
Follow me on twitter, so you can check my time line.....
www.twitter.com/habbekak
habbekak
 
Posts: 46
Joined: Sun Jan 24, 2010 10:56 am
Location: Petten (NL, North-Holland)

Next

Return to 2.x Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests

cron