Pivotx shows no pictures in a moblog post.

Get help with installation and running PivotX 2.0.x here. Please do not post Extension or Theme related questions here.

Pivotx shows no pictures in a moblog post.

Postby karelhuis » Fri Jun 20, 2014 7:34 am

Pivotx shows no pictures in a moblog post.

Since my provider went to a new php my moblog on the site is confused. We have the latest pivot installed but now he shows no more pictures from the moblog.
I always log with the iPhone and the default mail program.
I make an email to choose a photo, reduce foto to around 100kb (otherwis the picture wont fit) and pres send.

Does not matter if it is with or without text, the picture is not on the site on the log, only the text....
The iPhone settings has not changed.

What could be the cause?

(if i use the my mail app, pivotx accepts the post and the photo but. I have to resise the foto first and that is a to big work around.)
karelhuis
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 20, 2014 7:17 am
Location: Meestal in het noorden

Re: Pivotx shows no pictures in a moblog post.

Postby hansfn » Fri Jun 20, 2014 8:12 am

What is the difference between "iPhone and the default mail program" and "my mail app"?

Anyway, the first thing I would do was to check the web server error log. There might be something in the moblog code that doesn't work with the new PHP version. If that didn't reveal anything, you can read the docs.
hansfn
Developer
 
Posts: 3282
Joined: Sun Nov 25, 2007 7:48 pm
Location: Molde, Norway

Re: Pivotx shows no pictures in a moblog post.

Postby karelhuis » Fri Jun 20, 2014 10:41 am

Excuse me, i should be more speciffic . I mean,the iphone default mail program.

My Mail is a different mail program from the app store.
karelhuis
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 20, 2014 7:17 am
Location: Meestal in het noorden

Re: Pivotx shows no pictures in a moblog post.

Postby hansfn » Fri Jun 20, 2014 11:00 am

Thx for the clarification. Please try to turn on moblog_save_mail (as described in the docs) and send one message from "My Mail" (that works, right?) and one from the iphone default mail program. Then we can compare the messages and try to determine what is going on. (It's probably easiest if you give me access to your PivotX site after you have confirmed that you save two messages.)
hansfn
Developer
 
Posts: 3282
Joined: Sun Nov 25, 2007 7:48 pm
Location: Molde, Norway

Re: Pivotx shows no pictures in a moblog post.

Postby karelhuis » Fri Jun 20, 2014 2:07 pm

you have a DM
karelhuis
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 20, 2014 7:17 am
Location: Meestal in het noorden

Re: Pivotx shows no pictures in a moblog post.

Postby hansfn » Tue Jun 24, 2014 7:24 pm

Thx for the DM (or PM as they are called in this forum software). You turned on moblog_save_mail correctly and I was able to grab the moblog emails I needed.

I have found the problem and I can probably fix it soon. However, I don't see that it ever can have worked for the iphone default mail program. If it worked earlier, maybe you have upgraded your iphone or something?
hansfn
Developer
 
Posts: 3282
Joined: Sun Nov 25, 2007 7:48 pm
Location: Molde, Norway

Re: Pivotx shows no pictures in a moblog post.

Postby hansfn » Wed Jun 25, 2014 10:17 pm

This issue is fixed in our source code repository.

Download the new version of pivotx/modules/module_moblog and use it instead of the original file.
hansfn
Developer
 
Posts: 3282
Joined: Sun Nov 25, 2007 7:48 pm
Location: Molde, Norway


Return to 2.x Support Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron