CSS issue

Use this forum to make posts not related to PivotX. Do you use a tool that someone else might like or need to test something like your signature or some bbcode? This is the right place for you! Spamming will not be tolerated.

CSS issue

Postby mbootsman » Thu Oct 02, 2008 4:07 pm

I have a banner in my header which is visible with FF3, but not in IE. I cannot seem to get to a solution, can anyone help?
Thanks in advance !

site http://www.bootsman.org
mbootsman
 
Posts: 89
Joined: Tue Apr 29, 2008 7:09 am

Re: CSS issue

Postby Ebola » Fri Oct 03, 2008 3:28 pm

The Imagetag in your header is open.
User avatar
Ebola
 
Posts: 51
Joined: Fri Jan 04, 2008 10:38 am
Location: Germany, southwest

Re: CSS issue

Postby mbootsman » Fri Oct 03, 2008 4:45 pm

Ebola,

thanks, I looked over that. But this doesn't solve the problem, I still don't see the banner in the header (in IE that is) FF3 shows the banner...
mbootsman
 
Posts: 89
Joined: Tue Apr 29, 2008 7:09 am

Re: CSS issue

Postby Kevin » Fri Oct 03, 2008 6:03 pm

Hmm, I glanced at the source yesterday... I thought I saw an iframe close tag.. but the open tag was missing.. Might that cause this?
BlogThemesExtensionsDocumentation • Support PivotX - Click the Donate button today!
User avatar
Kevin
Administrator
 
Posts: 106
Joined: Tue Nov 20, 2007 9:58 pm
Location: Nova Scotia, Canada

Re: CSS issue

Postby Ebola » Sat Oct 04, 2008 10:18 am

You may call the header.img throu your css.
Code: Select all
#header {
    height: 180px;
    border-bottom: #be3100 solid 4px;
    background-image: url(/images/header.jpg);
}


Then you call the i-frame in absolut position. FF, it is ok. IE must have a z-index.

Code: Select all
#headerad {
    height: 60px;
    width: 486px;
    position: absolute;
    margin: 0px auto 0px 460px;
   
    top: 0px;
   z-index: 3;
}


Hope that will help you out.
User avatar
Ebola
 
Posts: 51
Joined: Fri Jan 04, 2008 10:38 am
Location: Germany, southwest

Re: CSS issue

Postby Khevor » Tue Oct 07, 2008 6:33 pm

I'm not sure if this will be much help as I haven't looked at your code, but I did look at your site in FF3 and MSIE7... it's not that your banner is missing. It is there. However, take note of your browser's horizontal scrollbar in IE. The banner is there, it's just way over to the far right.

Edit: I've had a look at the code and a few things seem ... odd. The problem is with the code in your #headerad block of your css. You have position set to absolute, but then in your margin, you have the right margin set to 'auto'. Auto is dynamic and generated on the fly by the visiting browser. In your case, you already have a static width declared so you don't even need a right margin specified.

Also, I noticed you used 'top'. Don't. 'top', 'left', 'right', 'bottom' are also dynamic and are especially meant for moving items on the page via javascript. You should use margin-top, margin-left, margin-right, and margin-bottom instead. Having said that, you're using the catch-all 'margin' so that makes using top pointless.

Without actually testing it myself, I try changing your margin line to just be margin-left: 460px; and see if that fixes it.
Khevor
 
Posts: 26
Joined: Sun Aug 03, 2008 2:37 am
Location: Ontario, Canada


Return to The Drain

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron